بیاری اهورامزدا

درود بر عزیزانی که به سازمان زنان زرتشتی اطمینان کرده و برای بالا بردن اطلاعات خود این سایت را انتخاب نموده اند .

در این مرتبه طبق تقسیم بندی که انجام دادیم مطالب برگرفته از سایتهای معتبر از جمله وزارت بهداشت و درمان ( www.behdasht.gov.ir ) و بهداشت جهانی ( www.who.int ) ، مربوط به تغذیه مناسب و خواب کافی را به اطلاعتان می رسانیم :

۱ ـ خواب کامل شبانه با آرامش .

۲ ـ خواب نیمروزی ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در صورت امکان و خستگی .

نکته : برای داشتن خواب با آرامش توصیه شده حداقل ۲ ساعت قبل از خواب از گوش دادن و شنیدن خبرهای هیجانی یا هر موضوع ناراحت کننده مانند اخبار کرونا ، فیلم های ترسناک و خشونت بار ، موزیکهای غمگین بپرهیزید . و ترجیحا با صدایی مانند : آبشار یا دیدن تصاویر و مناظر زیبا و موزیک ملایم بدون کلام بخواب بروید .

نکته : هرزمان از روز که احساس خستگی کردید حتما به استراحت بپردازید .

۳ ـ دمای اتاق خواب را مناسب بدنتان تنظیم کنید که عرق نکنید و یا سردتان نشود .

۴ ـ موقع خواب و استراحت بهتر است اتاق تاریک باشد و یا از حداقل روشنایی و نور استفاده کنید .

۵ ـ دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن در روزهای عادی بدلیل تعطیل شدن فعالیتهای خارج از منزل باعث بهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن و سوخت و ساز بدن می شود .

۶ ـ از خوردن و نوشیدن محرکهای مغز و برهم زدننده خواب مانند : قهوه ، چای ، نسکافه ، چای سبز و شکلات تلخ درعصر و شب بپرهیزید .

۷ ـ شام خود را اوایل شب و یا حداقل ۲ ساعت قبل از خواب میل کنید .

۸ ـ شام را سبک مانند سوپ یا شیر میل کنید و از غذاهای پرحجم و چرب و سنگین بپرهیزید .

۹ ـ وعده های اصلی غدایی از حذف نکنید .

۱۰ ـ در وعده های اصلی غذایی از سبزیجات ، حبوبات ، غلات و پرتئین حتما استفاده نمایید .

۱۱ ـ در میان وعده های روزانه مانند عصرانه حتما از حداقل ۲ عدد میوه ، آبمیوه ، نوشیدنیهای گرم استفاده کنید .

۱۲ ـ حتی الامکان از غذاهای تازه و روزانه استفاده کنید . در غیر اینصورت ابتدا از سلامت غذا قبل از مصرف اطمینان حاصل کنید .

۱۳ ـ مواد غذایی پخته و خام را در ظروف دردار و در یخچال و جدا از هم نگهداری نمایید .

۱۴ ـ بهمراه وعده غذایی از انواع سوپ مانند سوپ هویج ، کدو حلوایی ، کلم و انواع سالاد و سبزی خوردن استفاده نمایید .

۱۵ ـ از خوردن غذاهای کنسروی ، فست فود ، سرخ کردنی و چرب ، شور و پرنمک بپرهیزید .

۱۶ ـ اگر مجبور به تهیه و میل غذاهای طبخ شده در بیرون از منزل شدید حتما در مایکروفر یا اجاق گاز آنها را کاملا داغ کنید .

توجه داشته باشید قبل و بعد از آن حتما دستانتان را با آب و صابون بشویید .

۱۷ ـ از خرید و میل ساندویچهای سرد بپرهیزید .

۱۸ ـ غذاهای کنسروی مانند تن ماهی را در آب جوش یا تابه به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید .

۱۹ ـ از مصرف سس و چاشنیهای تند و تیز و گرم و خشک بپرهیزید و می توان زیتون و زیتون پرورده را جایگزین کرد .

۲۰ ـ از خوردن شیرینی و شکلات و تنقلات بپرهیزید . ( از تنقلات برای مصرف محدود جهت جلوگیری از ریزه خواری میتوان استفاده کرد . )

۲۱ ـ بجای قند و شکر از توت و مویز و خرما و عسل و … استفاده نمایید .

۲۲ ـ در طول روز بخصوص میان وعده ها از میوه و سبزیجات تازه مناسب رژیم غذایی خود استفاده کنید تا ویتامینهای لازم به بدن برسند .

۲۳ ـ از مصرف و نوشیدن ، انواع نوشابه ها و نوشیدنیهای الکلی و غیرالکلی بپرهیزید .

۲۴ ـ یکی از بهترین نوشیدنیها ، تهیه انواع شربتهای کم شیرینی خانگی با استفاده از انواع عرقیات است .

۲۵ ـ سرمای یخچال و فریزر ویروس را از بین نمی برد .

۲۶ ـ لطفا کلیه مواد غذایی بخصوص گوشتهای سفید و قرمز و تخم مرغ را کاملا پخته میل نمایید .

۲۷ ـ حتما با پزشک معالج یا خانوادگی خود در مورد چگونگی و میزان مصرف ویتامینها و مواد غذایی صحبت و دستورات لازم را بگیرید .

لازم به ذکر است افراد دیابتی و بیماریهای خاص مانن ام اس و …و ناراحتیهای قلبی و داخلی و آسم و آلرژی و تیرویید وغدد و سرطان و … در مورد رژیم غذایی و مصرف میوه و سبزیجات و پروتئین و غلات و قندها محدودیت دارند ، توصیه می گردد حتما با پزشک معالج خود مشورت و راهنمایی لازم را بگیرند .

با سپاس و آرزوی سلامتی برای یکایک عزیزان .بدرود .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *