درود بر عزیزانی که به سازمان زنان زرتشتی اطمینان کرده و برای بالا بردن اطلاعات خود این سایت را انتخاب نموده اند .
در این مرتبه طبق تقسیم بندی که انجام دادیم مطالب برگرفته از سایتهای معتبر از جمله وزارت بهداشت و درمان ( www.behdasht.gov.ir ) و بهداشت جهانی ( www.who.int ) ، مربوط به تغذیه مناسب و خواب کافی را به اطلاعتان می رسانیم :
۱ ـ خواب کامل شبانه با آرامش .
۲ ـ خواب نیمروزی ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در صورت امکان و خستگی .
نکته : برای داشتن خواب با آرامش توصیه شده حداقل ۲ ساعت قبل از خواب از گوش دادن و شنیدن خبرهای هیجانی یا هر موضوع ناراحت کننده مانند اخبار کرونا ، فیلم های ترسناک و خشونت بار ، موزیکهای غمگین بپرهیزید . و ترجیحا با صدایی مانند : آبشار یا دیدن تصاویر و مناظر زیبا و موزیک ملایم بدون کلام بخواب بروید .
نکته : هرزمان از روز که احساس خستگی کردید حتما به استراحت بپردازید .
۳ ـ دمای اتاق خواب را مناسب بدنتان تنظیم کنید که عرق نکنید و یا سردتان نشود .
۴ ـ موقع خواب و استراحت بهتر است اتاق تاریک باشد و یا از حداقل روشنایی و نور استفاده کنید .
۵ ـ دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن در روزهای عادی بدلیل تعطیل شدن فعالیتهای خارج از منزل باعث بهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن و سوخت و ساز بدن می شود .
۶ ـ از خوردن و نوشیدن محرکهای مغز و برهم زدننده خواب مانند : قهوه ، چای ، نسکافه ، چای سبز و شکلات تلخ درعصر و شب بپرهیزید .
۷ ـ شام خود را اوایل شب و یا حداقل ۲ ساعت قبل از خواب میل کنید .
۸ ـ شام را سبک مانند سوپ یا شیر میل کنید و از غذاهای پرحجم و چرب و سنگین بپرهیزید .
۹ ـ وعده های اصلی غدایی از حذف نکنید .
۱۰ ـ در وعده های اصلی غذایی از سبزیجات ، حبوبات ، غلات و پرتئین حتما استفاده نمایید .
۱۱ ـ در میان وعده های روزانه مانند عصرانه حتما از حداقل ۲ عدد میوه ، آبمیوه ، نوشیدنیهای گرم استفاده کنید .
۱۲ ـ حتی الامکان از غذاهای تازه و روزانه استفاده کنید . در غیر اینصورت ابتدا از سلامت غذا قبل از مصرف اطمینان حاصل کنید .
۱۳ ـ مواد غذایی پخته و خام را در ظروف دردار و در یخچال و جدا از هم نگهداری نمایید .
۱۴ ـ بهمراه وعده غذایی از انواع سوپ مانند سوپ هویج ، کدو حلوایی ، کلم و انواع سالاد و سبزی خوردن استفاده نمایید .
۱۵ ـ از خوردن غذاهای کنسروی ، فست فود ، سرخ کردنی و چرب ، شور و پرنمک بپرهیزید .
۱۶ ـ اگر مجبور به تهیه و میل غذاهای طبخ شده در بیرون از منزل شدید حتما در مایکروفر یا اجاق گاز آنها را کاملا داغ کنید .
توجه داشته باشید قبل و بعد از آن حتما دستانتان را با آب و صابون بشویید .
۱۷ ـ از خرید و میل ساندویچهای سرد بپرهیزید .
۱۸ ـ غذاهای کنسروی مانند تن ماهی را در آب جوش یا تابه به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید .
۱۹ ـ از مصرف سس و چاشنیهای تند و تیز و گرم و خشک بپرهیزید و می توان زیتون و زیتون پرورده را جایگزین کرد .
۲۰ ـ از خوردن شیرینی و شکلات و تنقلات بپرهیزید . ( از تنقلات برای مصرف محدود جهت جلوگیری از ریزه خواری میتوان استفاده کرد . )
۲۱ ـ بجای قند و شکر از توت و مویز و خرما و عسل و … استفاده نمایید .
۲۲ ـ در طول روز بخصوص میان وعده ها از میوه و سبزیجات تازه مناسب رژیم غذایی خود استفاده کنید تا ویتامینهای لازم به بدن برسند .
۲۳ ـ از مصرف و نوشیدن ، انواع نوشابه ها و نوشیدنیهای الکلی و غیرالکلی بپرهیزید .
۲۴ ـ یکی از بهترین نوشیدنیها ، تهیه انواع شربتهای کم شیرینی خانگی با استفاده از انواع عرقیات است .
۲۵ ـ سرمای یخچال و فریزر ویروس را از بین نمی برد .
۲۶ ـ لطفا کلیه مواد غذایی بخصوص گوشتهای سفید و قرمز و تخم مرغ را کاملا پخته میل نمایید .
۲۷ ـ حتما با پزشک معالج یا خانوادگی خود در مورد چگونگی و میزان مصرف ویتامینها و مواد غذایی صحبت و دستورات لازم را بگیرید .
لازم به ذکر است افراد دیابتی و بیماریهای خاص مانن ام اس و …و ناراحتیهای قلبی و داخلی و آسم و آلرژی و تیرویید وغدد و سرطان و … در مورد رژیم غذایی و مصرف میوه و سبزیجات و پروتئین و غلات و قندها محدودیت دارند ، توصیه می گردد حتما با پزشک معالج خود مشورت و راهنمایی لازم را بگیرند .
http://zananzartoshti.ir/wp-content/uploads/2020/10/1398121217283146119830084.jpg557800سازمان زنان زرتشتیhttp://zananzartoshti.ir/wp-content/uploads/2020/11/logo-sazman-zanan.pngسازمان زنان زرتشتی2020-11-14 08:30:232020-11-14 08:36:35نکات بهداشتی
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!